Parket acryl Paracryl Parquet beuk

De Parquet Acryl Beuken is een schuurbare, overschilderbare kit voor het afdichten en verzegelen van houtmaterialen zoals parket en laminaat en wordt gekenmerkt door een zeer goede hechting op talloze bouwmaterialen.

✓ Silicone- & Oplosmiddelvrij
✓ Snelle droogtijd
✓ Ideaal voor parket & laminaat
✓ Gemakkelijk te schuren
✓ Zeer goede hechting

De acrylaatkit Paracryl Parket in beuk is verkrijgbaar tegen zeer gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 14,20/ l)
 • from 10 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 13,05/ l)
 • from 25 Items € 3,63/ stuk (Basisprijs € 11,71/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 15,81 / l
€ 4,90 / stuk
0,5700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5700 kilo
Beschrijving

Paracryl Parket Beuken - De acryl voor beukenhout

Bestand tegen veroudering ✓ Schuurbaar; overschilder baar ✓ Professionele kwaliteit ✓

Onze Paracryl Parket in beuken is een kit die speciaal geschikt is voor het afdichten van aansluitvoegen op parket en laminaat binnenshuis. De parketacryl is ook ideaal voor het afdichten van overgangen van vloer en plinten naar de muur. Paracryl Parket in de kleur beuken is ook de ideale kit voor deurkozijnen en drempels van beukenhout. De hoogwaardige acryl heeft een uitstekende hechting op alle poreuze ondergronden, maar ook op metaal, keramiek of laminaat. Paracryl Parket Beuken is siliconen- en oplosmiddelvrij, zeer gemakkelijk aan te brengen en glad. Na uitharding kan de sneldrogende kit voor houtmaterialen worden geschuurd en overschilderd.

Profiteer van onze royale kwantumkortingen met staffelprijzen vanaf 5 standaardpatronen.

  Omvang van de levering:
 • 1 x Paracryl Parket Beuken 310ml standaard patroon

Eigenschappen van Paracryl Parket Beuken

Paracryl Parket is een elastische kit voor parket en laminaat, die geschikt is voor binnen toepassingen. Het is een gebruiksklare parketvoegmassa die met elke standaard patroonpers kan worden aangebracht. De parketacryl in beuken is ideaal voor het voegen en afdichten van houten vloeren zoals vloerdelen, parket, houten pleisters en plinten, evenals laminaat en kurk. De siliconenvrije kit dicht betrouwbaar af en vult ook grotere scheuren, oneffenheden en oneffenheden in de oppervlakken op.

De pasta-achtige kit met een dichtheid van 1,65g/ml is zeer gemakkelijk aan te brengen en hardt uit door verdamping van het water dat het bevat totdat de acryl zijn uiteindelijke sterkte heeft bereikt. De huidvorming begint na ongeveer een half uur, zodat er voldoende tijd overblijft om de aangebrachte kit met een vinger of een spatel glad te strijken. Na voldoende uitharding kan de beukenkleurige acryl worden geschuurd of, indien gewenst, overschilderd met alle verven en vernissen op dispersiebasis.

Als hoogwaardige acryl voor binnen toepassingen voldoet het aan de hoogste eisen van professionele applicaturen en uiteraard aan de strenge eisen voor de VOS-emissieklasse met de topklasse A+. De acryl is ook vrij van ftalaten. Bovendien bevat de kit geen siliconen of oplosmiddelen.

Technische gegevens van Parket Acryl Paracryl in Beuken

 • Materiaal: Acryl polymeer
 • Kleur: Beuken
 • Huidvorming: ca. 60-70 min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm/24h. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,65g/ml
 • Shore hardheid: 36 overeenkomstig aan ISO 868
 • Rek bij breuk: 250% overeenkomstig aan ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% overeenkomstig aan ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C-+80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +10 °C-+40 °C
 • VOC-emissie klasse: A+
 • Bestendigheid tegen veroudering: Uitstekend
 • Uv-bestendigheid: Middelmatig
 • Weersbestendigheid: Middelmatig
 • Opslag capaciteit: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Het Parket Acryl Paracryl in Beuken moet altijd worden opgeslagen in een luchtdichte verpakking, op een droge, koele plaats bij temperaturen tussen +5 en +25°C om de houdbaarheid niet te beïnvloeden.

Toepassing van acrylaatkit voor beukenhout

De acrylaat in de kleur beuken is een siliconenvrije kit, maar wordt op dezelfde manier verwerkt als een siliconenkit. Dit betekent dat een patroonpers en eventueel een kitverwijderaar nodig zijn. In tegenstelling tot siliconen is acrylaatkit echter uitstekend glad te strijken met gewoon water.

Parketacryl wordt vooral gebruikt voor aansluitvoegen en overgangen tussen parket en laminaat. De beukenkleurige acryl kan echter ook heel goed worden gebruikt om scheuren, gaten of inkepingen in deurbladen, kozijnen of betimmeringen van beukenhout op te vullen. Na uitharding kan de acryl zeer goed worden geschuurd met schuurpapier. Er moet echter op worden gelet dat de kit niet in te weinig lagen wordt aangebracht. De houten oppervlakken kunnen na droging en eventueel schuren worden geverfd of gevernist. Wij raden aan de verf of het vernis vooraf te testen op een onopvallende plaats. Omdat de meeste verven en vernissen slechts een geringe vervormbaarheid hebben, kunnen na verloop van tijd scheuren in de verflaag ontstaan als het parketacryl wordt gebruikt op uitzetvoegen met regelmatige vervorming.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl Parket Beuken
 • De parketacryl in beuk is geschikt voor verbindingsvoegen tussen beuken parket en plinten
 • De acrylmassa kan uitstekend worden gebruikt voor overgangsvoegen in parket- en laminaatvloeren
 • Paracryl Parket Beuken vult scheuren, gaten en inkepingen in beukenhout bijna onzichtbaar op
 • Het parket acryl is ook geschikt voor trappen, leuningen of meubels van beukenhout binnenshuis
 • en nog veel meer

De acryl is vóór de huidvorming watergevoelig en kan vooraf nog heel goed met water worden verwijderd. Zodra het is gaan uitharden, kan de beukenkleurige kit alleen mechanisch worden verwijderd. Alle gereedschappen die ook voor het verwijderen van siliconenvoegen worden gebruikt, zoals een voegmes, een profielschraper of een stanleymes, zijn hiervoor geschikt.

OPMERKING: Vóór volledige uitharding mag de toegestane vervorming van de voeg niet meer dan 5% bedragen. Bovendien is het parketacryl niet geschikt voor vloerbedekkingen van PVC, vinyl of linoleum. De kit mag ook niet worden gebruikt op voegen die vaak in contact komen met water. Verder is Paracryl Parket niet geschikt als beglazingskit om ruiten in houten kozijnen af te dichten. Voor dergelijke toepassingen adviseren wij een siliconenkit te gebruiken.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0590-BUC
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeParket Acryl
EAN/GTIN5413624117026
Gewicht0.5700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBruin
KleurnaamBuche
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.