Parket acryl Paracryl Parquet midden eik

De Parquet Acryl Parket Midden Eik is ideaal voor parket, vloerdelen en laminaat van eikenhout. De acrylaatkit is geschikt voor het afdichten en repareren van scheuren, gaten en oneffenheden en is schuurbaar en overschilder baar.

✓ Bevat geen siliconen
✓ Bevat geen oplosmiddelen
✓ Ideaal voor eikenhout
✓ Schuurbaar en overschilder baar
✓ Zeer goede hechting

De acrylaatkit Paracryl Parket in medium eik is ideaal voor planken, balken, meubels en vloeren van eik.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 14,20/ l)
 • from 10 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 13,05/ l)
 • from 25 Items € 3,63/ stuk (Basisprijs € 11,71/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 15,81 / l
€ 4,90 / stuk
0,5700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5700 kilo
Beschrijving

Paracryl Parket Midden Eik - De Acryl voor Eikenhout

Bevat geen siliconen ✓ Kan geschuurd en geschilderd worden ✓ Bestand tegen veroudering ✓

Onze Paracryl Parket midden eiken is een kit die speciaal gemaakt is voor het afdichten en repareren van eikenhout. De acrylaatkit is bijzonder geschikt voor het opvullen van oneffenheden, scheuren, gaten en beschadigingen in hout, bijvoorbeeld in houten deuren, kozijnen, trappen of meubels. Paracryl Parket is ook de ideale kit voor houten vloeren zoals kurk, laminaat, parket of eiken planken, bijvoorbeeld voor het voegen van wand- en plinten. Paracryl Parket middel eiken tast de houtoppervlakken niet aan omdat het geen oplosmiddelen bevat en vrij is van ftalaten of siliconen. Dit betekent dat het parketacryl later heel goed kan worden geschuurd of overschilderd met muurverf of vernis. Als houtacryl die zelfs aan de hoogste eisen voldoet, heeft Paracryl Parket een uitstekende hechting op alle poreuze bouwmaterialen zoals hout, pleister, beton, kalkzandsteen of baksteen en hecht ook zeer goed op metalen oppervlakken of tegels.

Koop meer - betaal minder. U profiteert van onze staffelprijzen vanaf slechts 5 cartridges.

  Omvang van de levering:
 • 1 x Paracryl Parket Midden Eik 310ml Standard Cartridge

Eigenschappen van Paracryl Parket Midden Eik

Paracryl Parquet is een kant-en-klare acrylaatkit voor parket en laminaat die kan worden gebruikt voor binnen toepassingen. De eencomponentenkit in de standaardcassette van 310 ml kan worden aangebracht met elke in de handel verkrijgbare patroonpers, zoals onze FOME FLEX Black Edition kan worden aangebracht met het voordelige skeletpistool. Dankzij de blijvend elastische eigenschappen met een toelaatbare vervorming tot 12,5% is de parketacryl perfect voor het afdichten van wandaansluitvoegen van plinten op eiken vloerbedekkingen. De acryl kan ook worden gebruikt voor het afdichten van deurkozijnen, aangezien dergelijke voegen ook aan beweging onderhevig zijn. Er zij echter op gewezen dat de toegestane vervorming van ongeveer 5% aanzienlijk lager is zolang de acryl nog niet volledig is uitgehard.

De pasta-achtige kit is ook geschikt voor toepassingen waarbij geen mechanische spanning door beweging optreedt. Dit omvat onder meer het vullen van kieren, scheuren of defecten in het hout, alsook het opvullen van oneffenheden in het oppervlak. Met een dichtheid van 1,65g/ml is Parket Acryl zeer gemakkelijk aan te brengen. In directe vergelijking met conventionele schildersacryl heeft Paracryl Parket een hogere oppervlaktehardheid en kan daardoor na uitharding veel beter bewerkt worden. Paracryl Parket kan worden geschuurd, zodat een absoluut egaal oppervlak wordt verkregen. Indien nodig kan dit met alle verven en vernissen op dispersiebasis worden overgeschilderd, maar wij adviseren vooraf te testen op materiaalcompatibiliteit.

Parketacryl hardt uit door te drogen, waarbij het vocht in de kit verdampt in de vorm van water. Tijdens het uithardingsproces worden geen schadelijke stoffen afgescheiden. Ook na volledige uitharding verspreiden zich geen schadelijke stoffen uit de kit, zodat de acryl zonder enige aarzeling in huis of appartement kan worden gebruikt. Dit is gecertificeerd door de classificatie volgens de VOC-emissieklasse met de beste graad A+.

Technische gegevens van Parket Acryl Paracryl in Midden Eik

 • Materiaal:Acryl polymeer
 • Kleur: Midden Eik
 • Huidvorming: ca. 60-70 min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm/24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,65g/ml
 • Shore hardheid: 36 overeenkomstig aan ISO 868
 • Rek bij breuk: 250% overeenkomstig aan ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% overeenkomstig aan ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C-+80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +10 °C-+40 °C
 • VOC emissie klasse A+
 • Verouderingsbestendigheid: Uitstekend
 • Uv-bestendigheid: Middelmatig
 • Weersbestendigheid: Middelmatig
 • Opslagcapaciteit: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Als het patroon niet wordt geleegd, kan het acryl nog worden gebruikt tot de vervaldatum, mits het patroon wordt bewaard in een luchtdichte verpakking bij een koele temperatuur tussen +5°C en +25°C.

Toepassing van acrylaatkit voor eikenhout

Paracryl Parket Midden Eik wordt rechtstreeks in de voeg of op het oppervlak aangebracht, vergelijkbaar met een siliconenkit. Alle gereedschappen die ook gebruikt worden voor het afdichten met siliconen zijn daarom ook geschikt voor het gladstrijken. Voegen kunnen heel goed worden gladgestreken met een vinger of een voegenkrabber. Voor grotere oppervlakken is een schilderspatel of een gladstrijker zeer nuttig. Omdat acryl in water oplosbaar is, is het niet nodig om speciale gladstrijkmiddelen te gebruiken, want gewoon leidingwater volstaat prima voor het gladstrijken.

Het parketacryl in medium eiken is qua kleur afgestemd op eikenhout en is daarom uitstekend geschikt voor het afdichten van voegen tussen plinten en eiken vloerbedekkingen. Hieronder vallen onder andere landhuisplanken, parketvloeren of laminaat met eiken nerf. Daarnaast is de acryl uitstekend geschikt voor het repareren van balken, planken en planken waar scheuren, gaten of oneffenheden moeten worden opgevuld. De acryl voor houtmaterialen is ook zeer populair voor meubelrestauraties. Zo kunnen beschadigingen aan antieke kleine meubelen, vitrines, planken en kasten van eikenhout op een uiterst onopvallende manier worden weggewerkt.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl Parket Midden Eik
 • De parketacryl in medium eik is perfect voor verbindingsvoegen in landhuisplanken, parket of laminaat in eik
 • Het acryl in midden-eik is zeer geschikt voor het afdichten en repareren van spanten en plafondbalken binnenshuis
 • Paracryl Parket Midden Eik is ideaal voor het vullen van voegen en scheuren in trappen, of voor wand- en plafondbetimmeringen
 • Het parket acryl is geschikt voor het restaureren van antieke kasten, vitrines, ladekasten of kleine meubels van eikenhout
 • en veel meer

Acryl is oplosbaar in water zolang de huid nog niet is gevormd. Daarom kan de kit met gewoon leidingwater worden gladgestreken. Een beetje water is ook voldoende voor het reinigen van oppervlakken en gereedschap. Na uitharding kan de kit voor eikenhout alleen worden uitgesneden of verwijderd met een schraper.

OPMERKING: Paracryl Parket is niet waterbestendig en kan daarom niet buiten gebruikt worden, noch voor voegkitten die regelmatig of permanent in contact kunnen komen met water. Paracryl is ook niet geschikt voor PVC, vinylvloeren of linoleum, zodat wij in deze gevallen het gebruik van een siliconenkit adviseren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0590-MEI
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeParket Acryl
EAN/GTIN5413624117019
Gewicht0.5700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBruin
KleurnaamMitteleiche
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.