Parket acryl Paracryl Parquet donker beige

De Parquet Acryl Parket Donker Beige is geschikt voor het afdichten en vullen van scheuren in parket, vloerdelen, laminaat of panelen, en is gemakkelijk te schuren of over te schilderen met verven en vernissen.

✓ Zeer eenvoudige verwerking
✓ Ideaal voor geelbruin hout
✓ Bevat geen siliconen
✓ Bevat geen oplosmiddelen
✓ Uitstekende hechting

De acrylaatkit Paracryl Parket in donkerbeige is ideaal voor geelbruine houtsoorten zoals grenen, kastanje, kersen, noten, enz.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 14,20/ l)
 • from 10 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 13,05/ l)
 • from 25 Items € 3,63/ stuk (Basisprijs € 11,71/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 15,81 / l
€ 4,90 / stuk
0,5700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5700 kilo
Beschrijving

Paracryl Parket Donker Beige - De acryl voor geelbruin hout

Ideaal voor grenen, kastanje, kersen en nog veel meer. ✓ Zonder siliconen ✓ Zeer goede hechting ✓

Onze Paracryl Parket in donkerbeige is een afdichtingsmiddel voor parket en laminaat binnenshuis dat geschikt is voor alle houtsoorten met een gelige, bruine houtkleur. Parket Acryl heeft een uitstekende hechting op alle poreuze ondergronden, metaal en keramiek en zorgt voor een duurzame afdichting van plinten en wandaansluitingen met een perfecte flankhechting voor alle soorten houten vloeren. Als acrylaatkit kan Paracryl Parket ook worden gebruikt als vulmiddel voor scheuren, gaten, inkepingen of afschilfering van trappen, houten balustrades, spanten of houten wandbekleding.

De Parket acryl in donkerbeige is verkrijgbaar tegen gunstige prijzen met staffelkortingen vanaf 5 stuks.

  Omvang van de levering:
 • 1 x Paracryl Parket Donker Beige 310ml Standard Cartridge

Eigenschappen van Paracryl Parket Donker Beige

Paracryl Parket is een gebruiksklare, elastische kit in een standaard 310 ml-patroon dat in elk normaal siliconenpistool kan worden gestoken om de acryl aan te brengen. De parketacryl in donkerbeige is bijzonder geschikt voor het voegen en afdichten van vloerbedekkingen van houtmaterialen, zoals vloerdelen, parket, houten pleisters en plinten, alsmede laminaat en kurk. De kleur donkerbeige is het meest geschikt voor geelbruine houtsoorten om een zo onopvallend mogelijke voeg te verkrijgen. Parketacryl kan echter ook worden gebruikt als vulmiddel voor grotere scheuren, oneffenheden en defecten zoals knoesten, die niet ongewoon zijn in natuurlijke materialen zoals hout, om een uniform, gelijkmatig oppervlak te verkrijgen.

De pasteuze kit met een dichtheid van 1,65 g/ml heeft na het bereiken van de eindsterkte een Shore hardheid van 36, hetgeen in directe vergelijking met een schilders acryl met een gemiddelde Shore hardheid van 10 - 15 beduidend hoger is. Dit is vooral merkbaar in de schuurbaarheid van de acryl, waardoor parketacryl veel geschikter is voor het bijwerken van houten materialen zoals vloerdelen, balken en lambriseringen die in een volgende werkfase overschilderd of gelakt moeten worden.

Onder normale omstandigheden kan parketacryl alleen binnenshuis worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat dit ook in woon- en slaapkamers zonder problemen mogelijk is, gebruiken wij voor onze acrylaatkitten alleen hoogwaardige producten die voldoen aan de strenge eisen van de VOS-emissieklasse. Paracryl Parket is geclassificeerd met de beste classificatie A+ en geeft geen schadelijke emissies af, noch tijdens de verwerking, noch tijdens of na het uitharden. De acryl bevat geen oplosmiddelen en tast zelfs gevoelige oppervlakken niet aan. Bovendien is het vrij van siliconen, zodat ook de overschilderbaarheid gewaarborgd is.

Technische gegevens van Parket Acryl Paracryl in Donker Beige

 • Materiaal:Acryl polymeer
 • Kleur: Donker beige
 • Huidvorming: ca. 60-70 min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm/24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,65g/ml
 • Shore hardheid: 36 overeenkomstig aan ISO 868
 • Rek bij breuk: 250% overeenkomstig aan ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% overeenkomstig aan ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C-+80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +10 °C-+40 °C
 • VOC-Emissie klasse: A+
 • Weerstand tegen veroudering: Uitstekend
 • UV bestendigheid Middelmatig
 • Weersbestendigheid: Middelmatig
 • Opslag capaciteit: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: De houdbaarheid van acrylaatkitten heeft betrekking op een bewaartemperatuur tussen +5 en +25°C. Bovendien moet de koker na gebruik altijd luchtdicht worden afgesloten, zodat de kit in de koker niet uithardt.

Toepassing van acrylaatkit voor geelbruin hout

Afgezien van de toepassingsgebieden zijn acrylaat- en siliconenkitten qua verwerking vrijwel identiek. Het enige verschil tussen beide kitten is de keuze van het gladstrijkmiddel, dus in het geval van siliconen een zeepoplossing of een speciaal gladstrijkmiddel zoals onze FUGENglatt, bij acryl daarentegen wordt gewoon leidingwater gebruikt om de voegen glad te strijken. In beide gevallen is voor het aanbrengen een patroonpers nodig, evenals een geschikt gereedschap om de voeg te verwijderen of het oppervlak glad te strijken. Het uitharden daarentegen gebeurt weer op verschillende manieren. Terwijl siliconen voldoende vocht nodig hebben om uit te harden, hardt acryl uit door verdamping van water, dus een hogere vochtigheid vertraagt de uitharding.

Het parket acryl in donkerbeige is minder roodachtig dan beuken of medium eiken en past qua kleur goed bij alle geelbruine houtsoorten, waaronder dennen, peren, kersen, tamme kastanje, lariks, robinia of zelfs essen. Maar niet alleen de houtsoort bepaalt de kleur, ook ouderdom, onweer, milieu-invloeden en glazuren kunnen de kleur van het hout beïnvloeden. Als het acryl in verdere bewerkingsstappen wordt geschuurd en met een geschikte kleur wordt geverfd of gevernist, maakt de kleur van het acryl niet uit. Afhankelijk van de kleur en de aanwezige additieven moet echter vooraf een compatibiliteitstest worden uitgevoerd. Vooral verven die oplosmiddelen bevatten zijn niet aan te bevelen voor acrylaatkit.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl Parket Donker Beige
 • Het parket in donkerbeige is ideaal voor geelbruine houtsoorten, bijvoorbeeld grenen, lariks, robinia of essen
 • De acrylaatkit is geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen in plinten en deurkozijnen binnenshuis
 • Paracryl Parket Donker Beige is ideaal voor het bijwerken van planken, platen en balken vóór het schilderen
 • Het parket acryl is uitstekend geschikt voor tafels, planken, wand- en plafondbekleding van hout in het interieur
 • en nog veel meer

Het parketacryl is, zoals de meeste acrylaatkitten, oplosbaar in water. Dit betekent dat het zeer goed met water kan worden gladgestreken en van ondergronden, kleding en gereedschapsoppervlakken kan worden verwijderd. Dit geldt echter alleen zolang de kit nog zacht en niet uitgehard is. Anders kan de kit alleen mechanisch worden verwijderd door schrapen of snijden met geschikt gereedschap.

OPMERKING: Parketacryl is niet geschikt voor gebruik buitenshuis, noch voor toepassingsgebieden waar regelmatig of langdurig contact met water niet kan worden uitgesloten. Acryl kan ook slechts beperkt worden gebruikt voor afdichting in sanitaire ruimten, omdat de kit niet schimmelwerend is. Voor dergelijke toepassingen moet een geschikte siliconenkit worden gebruikt. Voor vloerbedekkingen van PVC, vinyl of linoleum is parketacryl, dat speciaal is ontwikkeld voor het afdichten en repareren van houten materialen, evenmin geschikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0590-DBE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeParket Acryl
EAN/GTIN5413624010617
Gewicht0.5700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBeige
KleurnaamDunkelbeige
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.