Parket acryl Paracryl Parquet grijs beige

Het Acryl Parket Grijs Beige is geschikt voor alle grijze houtsoorten binnenshuis, waaronder vooral trendy parket- en laminaatvloeren of plafondpanelen met een discreet grijs oppervlak.

✓ Zeer gemakkelijk te verwerken
✓ Ideaal voor grijze vloerbedekkingen
✓ Ook geschikt voor plafondpanelen
✓ Vrij van siliconen en oplosmiddelen
✓ Hecht aan talloze bouwmaterialen

De acrylaatkit Paracryl Parket in grijs-beige is ideaal voor kunstmatig verweerd, vergrijsd hout.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 14,20/ l)
 • from 10 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 13,05/ l)
 • from 25 Items € 3,63/ stuk (Basisprijs € 11,71/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 15,81 / l
€ 4,90 / stuk
0,5700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5700 kilo
Beschrijving

Paracryl Parket Grijs Beige - De acryl voor grijs hout

Ideaal voor verweerd, vergrijsd hout ✓ Goede schuureigenschappen ✓ Siliconenvrij ✓

Ons Paracryl-parket in grijsbeige is perfect afgestemd op kunstmatig verweerde, vergrijsde houtmaterialen, die absoluut trendy zijn, vooral voor vloerbedekking. Van parket tot laminaat, bijna elke houtsoort en nerf is verkrijgbaar in neutrale grijstinten die passen bij elke interieurstijl. Houtacryl in beuken, eiken of beige zou nogal storend zijn qua kleurintensiteit, dus de kleur grijs-beige zorgt voor een onopvallende ton-sur-ton kit voor houten vloeren. De kit, die geschikt is voor talloze interieurtoepassingen, hecht op alle poreuze ondergronden die in de bouwsector gebruikelijk zijn. Daartoe behoren onder meer gips, pleisterwerk, beton, kalkzandsteen of tegels. De parketacryl heeft ook een uitstekende hechting op metalen ondergronden, bijvoorbeeld aluminium, staal, roestvrij staal of ijzer, zodat de kit zeer goed kan worden gebruikt voor aansluitvoegen van hout op deze materialen.

Vanaf slechts 5 patronen van het parket acryl in grijs beige, profiteert u van onze gunstigere staffelprijzen.

  Omvang van de levering:
 • 1 x Paracryl Parket Grijs Beige 310ml Standard Cartridge

Eigenschappen van Paracryl Parket Grijs Beige

Paracryl Parket is een elastische kit die gebruiksklaar wordt geleverd in een standaardpatroon van 310 ml en kan worden aangebracht met een standaardpatroonpers. Parquet Acryl is, zoals de meeste acrylaatkitten, niet Uv-bestendig en ook niet waterdicht, zodat het alleen voor binnen toepassingen kan worden gebruikt. Parket Acryl in grijs-beige is echter uitstekend geschikt voor het voegen en afdichten van houten vloeren, zoals vloerdelen, parket, houten pleisters en plinten, alsmede laminaat- of kurkvloeren, alsmede voor het repareren en opvullen van splinters, scheuren, onregelmatigheden, knoesten en andere gebreken in het hout en is als uiterst hoogwaardige acryl voor houten materialen zeer gemakkelijk aan te brengen.

Na uitharding is parketacryl aanzienlijk sterker dan conventionele schilders acryl. Dit is een belangrijke eigenschap, want vooral als vulmiddel in hout resulteert de hogere sterkte in een betere schuurbaarheid en draagt zo bij tot een aanzienlijk betere oppervlaktekwaliteit van het hout. Qua elasticiteit doet parketacryl niet onder voor gewoon acryl. Uitzetting van het hout door warmte of vervorming van de voeg door mechanische belasting zijn voor acrylaatkit dan ook geen probleem.

Acrylaatkitten hebben meer dan voldoende elasticiteit voor de meeste typische toepassingen. De maximaal toegestane vervorming van 12,5% geldt echter pas nadat de eindsterkte is bereikt. Vóór volledige uitharding mogen de voegen niet door beweging worden belast. Een vervorming van maximaal 5% is hier echter nog aanvaardbaar zonder de flankhechting en de duurzaamheid van de verbinding aan te tasten. Voor dilatatievoegen die zwaarder worden belast, is het beter een silicone in een bijpassende grijstint te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld onze parketaryl in grijsbeige. Alkoxy siliconen in lichtgrijs worden gebruikt.

Het parketacryl Paracryl Parket in grijsbeige geeft geen schadelijke stoffen af. Noch in pasteuze toestand, noch tijdens of na uitharding, zodat de kit voor houtmaterialen zonder meer kan worden gebruikt voor toepassingen in woon- en slaapkamers. Dit wordt gecertificeerd door de A+ classificatie van de VOC-emissieklasse.

Technische gegevens van parket Acryl Paracryl in grijs-beige

 • Materiaal: Acryl polymeer
 • Kleur: Grijs beige
 • Huidvorming: ca. 60-70 Min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm / 24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,65g/ml
 • Shore hardheid: 36 overeenkomstig aan ISO 868
 • Rek bij breuk: 250% overeenkomstig aan ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% overeenkomstig aan ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C-+80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +10 °C-+40 °C
 • VOC-Emissie klassen: A+
 • Weerstand tegen veroudering: Uitstekend
 • Uv-bestendigheid: Middelmatig
 • Weersbestendigheid: Middelmatig
 • Opslagcapaciteit: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Het parket acryl in grijs-beige kan na opening van het patroon nog worden gebruikt tot de vervaldatum, mits het patroon altijd luchtdicht wordt afgesloten en bewaard tussen +5 en +25°C.

Toepassing van acrylaatkit voor grijs hout

Paracryl Parket Grijs Beige is een gebruiksklare kit die direct kan worden aangebracht. Het enige wat nodig is, is een siliconenpistool voor standaardpatronen en wat water voor het gladstrijken, want in tegenstelling tot siliconen is acryl in water oplosbaar, zodat er geen speciaal gladstrijkmiddel nodig is. Het gladstrijken van muur- en aansluitvoegen kan met de vinger gebeuren, of met een voegenkrabber, die ook voor het afdichten met silicone wordt gebruikt. Het herstellen van scheuren en grotere oppervlakken gebeurt het best door het oppervlak na het aanbrengen met een spatel te egaliseren.

Het parket acryl in grijsbeige is niet afgestemd op een specifieke houtkleur en kan worden gebruikt voor vrijwel alle houtsoorten die door verwering of kunstmatige verwering grijs zijn geworden. De structuur en de nerven van de betreffende houtsoorten spelen hierbij geen rol van betekenis. De toepassingsgebieden zijn ook niet beperkt tot vloerbedekkingen zoals parket of laminaat. Acrylkit kan ook worden gebruikt voor meubels, fineer, deuren en kozijnen, maar ook voor trappen, wandbekleding of plafondpanelen. Bijvoorbeeld om beschadigingen en oneffenheden in oppervlakken te verbergen.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl Parket Grijs Beige
 • Het parket acryl in grijs-beige is ideaal voor wand- en aansluitvoegen van vloerbedekkingen in trendy grijstinten
 • De acrylaatkit past zeer goed bij de kleur en intensiteit van kunstmatig verweerde, vergrijsde houtoppervlakken
 • Paracryl Parket Grijs Beige is gemakkelijk te schuren en opnieuw te lakken en daarom zeer geschikt voor oppervlaktevoorbereiding
 • Dit kan binnenshuis worden gebruikt voor alle houten oppervlakken om oppervlakteschade te herstellen
 • en nog veel meer

Om uitgeharde voegen te verwijderen adviseren wij een scherp mes of een voegenkrabber. Acryl is echter minder moeilijk te verwijderen als de kit nog zacht en pasta-achtig is, omdat acryl in water oplosbaar is en gemakkelijk van oppervlakken, gereedschap of kleding kan worden verwijderd met een beetje water.

OPMERKING: In sommige gevallen is het beter een siliconenkit te gebruiken, ook al kunnen siliconen niet worden overschilderd. Vooral voor het waterdicht maken van badkamers en toiletten, of als de voegen regelmatig in contact komen met water, is een acrylkit niet aan te bevelen, omdat acryl niet waterbestendig is. Als beglazingskit voor ramen, evenals voor vloerbedekkingen van PVC, linoleum of vinyl, kan parketacryl evenmin worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0590-GBE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeParket Acryl
EAN/GTIN5413624010518
Gewicht0.5700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBeige
KleurnaamGraubeige
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.