Aqua-Plus PP-R T-stuk met buitendraad

Het Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit met vaste buitendraad zorgt voor een verbinding van doorlopende PP-R buizen en een buitendraadverbinding die aftakt onder een hoek van 90°.

✓ Met buitendraad (mannelijk)
✓ Vaste geïntegreerde schroefdraad
✓ Warmtebestendig tot +95°C
✓ Geoptimaliseerde doorstroming
✓ Productie in de EU

De witte PP-R T-stukken (AG) zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en schroefdraaddiameters voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 32mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,25/ stuk (Basisprijs € 3,25/ stuk)
 • from 20 Items € 3,20/ stuk (Basisprijs € 3,20/ stuk)
 • from 50 Items € 3,15/ stuk (Basisprijs € 3,15/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R T-stuk met buitendraadaansluiting

Draad stevig geïntegreerd ✓ Verschillende uitvoeringen ✓ Geoptimaliseerde doorstroming ✓

De witte Aqua-Plus PP-R T-stukken met buitendraad, zijn geschikt voor het verbinden van twee PP-R buizen met dezelfde diameter, en hebben ook een messing buitendraadverbinding die haaks aftakt. De diameter van de schroefdraad varieert van 1/2" tot 1", evenals de twee houders voor de PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm, 25mm of 32mm. Het PP-R T-stuk is verkrijgbaar in totaal vier verschillende versies, waarvan de afmetingen het meest worden gebruikt in huishoudelijk sanitair, bijvoorbeeld voor het leggen van drinkwaterleidingen, verwarmingsleidingen of koelleidingen voor airconditioners.

PP-R T-stukken worden gebruikt om het leidingsysteem uit te breiden door aftakkingen. Met het T-stuk met aftakkende schroefdraadverbinding kan het PP-R leidingsysteem zeer gemakkelijk worden gecombineerd met andere leidingsystemen van metaal. Bovendien biedt de buitenschroefdraad een handige manier om radiatoren, wateraansluitingen of flexibele buisverbindingen op het PP-R-systeem aan te sluiten.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit met buitendraad

Eigenschappen van het PP-R T-stuk met buitendraad

Onze PP-R T-stukken zijn gemaakt van wit polypropyleen random copolymeer en hoogwaardig messing. Polypropyleen wordt gekenmerkt door een zeer goede slagvastheid en is als voedselveilige kunststof ook goedgekeurd voor gebruik als drinkwaterleiding. Voor dit toepassingsgebied gelden strenge normen, zodat het gebruik ervan wordt getest en gecertificeerd door SKZ en DVGW. De zeer goede chemische weerstand van de kunststof, alsmede de temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C, maken het ook mogelijk de kunststof te gebruiken als verwarmings- en aircobuis.

De Aqua-Plus T-stukken zijn niet alleen gemaakt van hoogwaardige materialen. Ook de manier waarop de messing draad in de kunststof is geïntegreerd geeft de zeer hoge kwaliteit van het product weer. Voor een stevige pasvorm wordt het messing inzetstuk diep in het kunststof gewerkt. In het geval van het T-stuk met buitenschroefdraad is de messing binnenkant zelfs tot aan het einde van de schroefdraad bedekt met het kunststof. Dit draagt niet alleen bij tot een optimale doorstroming, maar voorkomt ook afzettingen van kalk en zwevende stoffen in het water dankzij de chemische weerstand en de zeer lage oppervlakteruwheid van het polypropyleen.

De te lassen pijpopnamen, de tegenovergestelde verbindingsopties van het T-stuk zijn beperkt in diepte en worden verjongd in het middelste deel van de T-stuk in diameter op de respectieve binnendiameter van de buis. Dit creëert een bijna oppervlakte-bundelovergang van de pijpen naar het stuk na het lassen. Dit vermindert de stroomweerstand aanzienlijk. Een ander voordeel van de geoptimaliseerde constructie is een verminderde geluidsemissie wanneer water loopt.

Maatoverzicht van de PP-R T-stukken met buitendraad

 • PP-R T-stuk DN20x1/2"xDN20 AG: PP-R buizen met Ø buiten 20mm - Aftakking buitendraad 1/2"
 • PP-R T-stuk DN25x1/2"xDN25 AG: PP-R buizen met Ø buiten 25mm - Aftakking buitendraad 1/2"
 • PP- T-stuk DN25x3/4"xDN25 AG: PP-R buizen met Ø buiten 2mm - Aftakking buitendraad 3/4"
 • PP-R T-stuk DN32x1"xDN32 AG: PP-R buizen met Ø buiten 32mm - Aftakking buitendraad 1"

Verwerking van T-stuk met buitendraad voor PP-R buizen

Het T-stuk heeft twee tegenover elkaar liggende pijpsteunen van dezelfde diameter, zodat twee PP-R-buizen in een rechte lijn kunnen worden gelast zonder de diameter te verkleinen. Voor het lasproces is een pijplasapparaat met verwarmingsdoorn en bus van de juiste grootte nodig. De buis wordt in de verwarmingsbuis gestoken en het T-stuk wordt tegelijkertijd op de verwarmingsdoorn geplaatst. De twee componenten blijven daar totdat de verwarmingstijd is bereikt. Vervolgens moet de buis in de verweekte buishouder worden geduwd. Dit moet snel, recht en zonder te draaien gebeuren, anders kan de dichtheid van de lasverbinding niet worden gegarandeerd. De diepte waarop de buis in het T-stuk moet worden gestoken, hangt af van de diameter.

De T-stukken met buitendraad zijn verkrijgbaar voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 32mm. Met toenemende buisdiameter nemen de opwarmtijd, de afkoeltijd en de insteekdiepte toe. Wij hebben deze gegevens samengevat in afzonderlijke montagegegevensbladen voor elke buisdiameter, die kunnen worden gedownload via het tabblad "Gegevensbladen". Deze montagegegevensbladen bevatten ook waardevolle informatie over montage, montageafstanden en de thermische uitzetting van de kunststof buizen afhankelijk van de continue bedrijfstemperatuur.

De buitendraad, die zich haaks in het T-stuk vertakt, dient om het leidingsysteem eenvoudig te verbinden met andere leidingsystemen of een sectie binnen het PP-R leidingsysteem en kan snel en eenvoudig worden gemaakt door te schroeven met een buiskoppeling met binnendraad in de juiste maat. Het is raadzaam eerst de twee kunststofbuizen te lassen en pas daarna de schroefverbinding te maken, zodat de aftakking het laswerk niet bemoeilijkt of belemmert.

Technische gegevens van de PP-R T-stukken met aftakkende schroefdraadverbinding

 • Producttype: Pijp-T-stuk, pijpkoppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: Buitendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1"
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 32,0mm
 • Wijziging van richting: 0°, 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedselgoedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De schroefverbinding van de buitendraad van messing moet worden afgedicht met wat hennep- of teflontape voor een optimale dichtheid.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-TKUPPAG-000000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijp-T-stuk, pijpkoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.