Aqua-Plus PP-R T-koppeling met binnendraad

Het Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit met vaste binnendraad maakt een verbinding mogelijk van PP-R buizen die in een rechte lijn lopen, evenals een binnendraadverbinding die zich onder een hoek van 90° vertakt.

✓ Met binnendraad (vrouwelijk)
✓ Draad stevig geïntegreerd
✓ Warmtebestendig tot +95°C
✓ Geoptimaliseerde doorstroming
✓ Gemaakt in de EU

De witte PP-R T-stukken (IG) zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en draadmaten voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 32mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,11/ stuk (Basisprijs € 3,11/ stuk)
 • from 20 Items € 3,00/ stuk (Basisprijs € 3,00/ stuk)
 • from 50 Items € 2,90/ stuk (Basisprijs € 2,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R T-stuk met binnendraadaansluiting

Vaste geïntegreerde draad ✓ Verschillende maten ✓ Perfecte doorstroming ✓

De witte Aqua-Plus PP-R T-stukken met schroefdraadaansluiting als uitvoering met binnendraad, zijn geschikt voor het verbinden van twee PP-R buizen met dezelfde diameter, en hebben een haaks op elkaar staande messing binnendraad. Afhankelijk van de gekozen uitvoering varieert de schroefdraaddiameter van 1/2" tot 1", evenals rechtlijnige houders voor de PP-R buizen van DN20 tot DN32. De beschikbare varianten dekken dus alle maten die in de sanitaire sector worden gebruikt voor de drinkwatervoorziening of voor verwarmingssystemen.

De T-stukken zijn dus niet alleen ideaal om een PP-R leidingsysteem aan te sluiten op conventionele buizen van koper, aluminium of staal, maar bieden ook een handige manier om thermische zonnepanelen, uitlaatkranen of radiatoren door middel van een schroefbare aansluiting op het leidingnet aan te sluiten.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R T-stuk in wit met binnendraad

Eigenschappen van het PP-R T-stuk met binnendraad

Het Aqua-Plus PP-R systeem wordt net als het T-stuk gekenmerkt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Dit wordt gewaarborgd door een combinatie van een hoogwaardige messinglegering voor de binnenschroefdraad en wit polypropyleen random copolymeer. De kunststof, die wordt gekenmerkt door een zeer goede slagvastheid, is ook zeer goed bestand tegen chemicaliën. Dit is niet alleen een voordeel wanneer het leidingsysteem wordt gebruikt als transportleiding in de chemische en farmaceutische industrie, maar voorkomt ook afzettingen in water- en rioolleidingen. Met een temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C kunnen de buizen worden gebruikt voor zowel koud- als warmwaterleidingen. Dit kan zowel voor leidingen van verwarmingssystemen als voor drinkwatervoorziening, omdat het Aqua-Plus leidingsysteem een drinkwatergoedkeuring heeft, die is gecertificeerd door SKZ en DVGW.

Het T-stuk heeft een interne messing schroefdraad. Om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen metaal en kunststof bij het vastschroeven altijd stevig in het T-stuk zit, wordt het messing inzetstuk diep in de kunststof gewerkt. Lekkage door losraken van het messing inzetstuk is onmogelijk door dit complexe fabricageproces, zelfs bij hoge aanhaalmomenten. De kunststof coating in het T-stuk loopt door tot aan de binnenschroefdraad om een perfecte overgang van de vertakking naar het aangesloten onderdeel te verkrijgen.

Net als onze T-stukken zonder messing schroefdraad, hebben ook de T-stukken met binnendraad een middendeel waar de diameter wordt gereduceerd tot de binnendiameter van de bijbehorende buis. Dit dient niet alleen om de insteekdiepte te beperken, maar draagt ook bij tot een optimale doorstroming van de vloeistoffen waarvoor het leidingsysteem zal worden gebruikt. Door de vrijwel naadloze overgang van het ene uiteinde van de buis, via het T-stuk, naar de tegenoverliggende buis worden drukverliezen als gevolg van hoge wrijving effectief vermeden.

Maatoverzicht van de PP-R T-stukken met binnendraad

 • PP-R T-stuk DN20x1/2"xDN20 IG: PP-R buis met Ø buiten 20mm - Aftakking binnendraad 1/2"
 • PP-R T-stuk DN25x1/2"xDN25 IG: PP-R buis met Ø buiten 25mm - Aftakking binnendraad 1/2"
 • PP-R T-stuk DN25x3/4"xDN25 IG: PP-R buis met Ø buiten 25mm - Aftakking binnendraad 3/4"
 • PP-R T-stuk DN32x1"xDN32 IG: PP-R buis met Ø buiten 32mm - Aftakking binnendraad 1"

Verwerking van het T-stuk met binnendraad voor PP-R buizen

Het T-stuk heeft twee tegenover elkaar geplaatste pijphouders. Deze worden gebruikt om twee PP-R buizen met dezelfde diameter te lassen. Om de buizen in het T-stuk te plaatsen, moeten zowel de buis als de buishouder van het T-stuk worden verwarmd met een buislasapparaat voor PP-R buizen. Daartoe wordt de pijp in de verwarmingsmof van het lasapparaat gestoken. Tegelijkertijd moet het T-stuk op de verwarmingsdoorn worden geplaatst. Na afloop van de vereiste opwarmtijd moeten de twee componenten in elkaar worden geschoven. De buis moet recht en zonder te verdraaien in het T-stuk worden gestoken totdat de insteekdiepte is bereikt. Er moet een maximale axiale afwijking van 3 graden in acht worden genomen, anders is de lasverbinding niet lekvrij. Tenslotte moet de lasverbinding een bepaalde tijd rusten om af te koelen.

Zoals bij alle fittingen variëren de opwarm- en afkoeltijden afhankelijk van de diameter van de PP-R-buis. Daarom hebben wij voor elke beschikbare diameter een apart installatieblad gemaakt, dat kan worden bekeken en gedownload in het tabblad "Gegevensbladen". Deze gegevensbladen bevatten ook veel andere nuttige informatie over de verwerking en installatie van de buizen. Dit omvat onder meer informatie over de lineaire uitzetting van de kunststofbuizen, alsmede aanbevolen installatieafstanden.

Op de haaks op elkaar staande schroefdraadverbinding met een binnendraad van messing kan een verbinding van twee leidingsystemen van kunststof en metaal heel gemakkelijk worden gemaakt door vast te schroeven met een buiskoppeling met een buitendraad van dezelfde grootte. Wij raden aan deze schroefverbinding pas te maken nadat de twee PP-R buizen aan het T-stuk zijn gelast en voldoende zijn afgekoeld.

Technische gegevens van de PP-R T-stukken met aftakkende draadverbinding

 • Producttype: Pijp-T-stuk, pijpkoppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: Binnendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1"
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 32,0mm
 • Wijziging van richting: 0°, 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedselgoedkeuring: Ja
 • Drinkwatergoedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Bij het vastschroeven van de messing binnendraad helpt een beetje hennep of teflon afdichtingstape om de dichtheid te verbeteren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-TKUPPIG-000000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijp-T-stuk, pijpkoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.