PE-HD plaat groen 19mm op maat (UV-gestabiliseerd)

UV- en weerbestendige PE (HD-PE) platen in groen (te vergelijken met RAL6005) met een dikte van 19mm en aan beide zijden een middel generfd oppervlak online verkrijgbaar voor voordelige prijzen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
19mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

19mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PE groen – weerbestendige, slagvaste PE-HD platen voor gebruik buitenshuis

19mm dikte ✓ Generfd oppervlak ✓ Made in Germany

Onze UV-stabiele polyethyleen groene kunststofplaten zijn vergelijkbaar met de kleur RAL6005 (mosgroen) en heeft aan beide zijden een middel generfde oppervlaktestructuur die lijkt op de van leer. De PE-HD platen zijn volledig door geverfd en hebben een relatief hoge ongevoeligheid voor krassen dankzij het generfde oppervlak. Om deze reden kunnen de groene polyethyleen platen ook worden gebruikt voor optische doeleinden en worden geleverd zonder beschermende folie. Onze PE-platen met generfde oppervlakte zijn massieve platen zonder geschuimde PE-kern, in een dikte van 19mm.

Eigenschappen van polyethylen platen in groen

Onze speciale polyethyleen platen met groene, generfde oppervlakte zijn UV- en weerbestendig en hebben een zeer goede slagvastheid, zelfs bij zeer lage temperaturen, zonder dat het materiaal versplintert of scherpe randen kan ontstaan. Om deze reden zijn de kunststof platen uitstekend geschikt voor permanent gebruik buitenshuis en worden gebruikt vanwege de goedkeuring volgens DIN ENN71 voor de productie van speeltoestellen, parkbanken en behuizingen op openbare plaatsen. De groene PE-HD platen hebben een uitstekende chemicaliënbestendigheid, zodat zelfs graffiti relatief gemakkelijk van het oppervlak verwijderd kan worden.

Goedkeuringen en normen van onze PE-HD platen in groen

 • DIN EN71 (veiligheid van speeltoestellen)
 • DIN 4102 B2 (normaal ontvlambaar)
 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • BGA- en FDA-goedkeuring (fysiologisch onschadelijk)

Wij leveren PE-HD in groen precies hoe u het nodig hebt – met millimeter nauwkeurigheid volgens uw specificaties.

Ook al is de verwerking van onze groene polyethyleen platen geen grote uitdaging, bieden wij u met onze snijconfigurator de mogelijkheid om uw PE-platen direct in de gewenste maat te kunnen bestellen tegen voordelige prijzen. Het snijden van uw platen gebeurt met millimeternauwkeurigheid op een van onze computergestuurde platenzagen en dankzij de constante opslag van groene PE-HD platen in 19mm dikte, verzenden wij altijd uw gewenste platen binnen een zeer korte tijd. Ook individuele vormen of verdiepingen (reliëfsneden) zijn geen probleem dankzij onze CNC-freesmachines. De beste manier om gefreesde onderdelen te bestellen is op onze Informatie pagina over onze freesservice.

Toepassingsvoorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in groen

 • Onze groene PE-platen zijn ideaal voor onopvallende bekleding in tuin- en landschap bouw
 • De slagvaste polyethyleen platen in groen worden vaak gebruikt in vee en landbouw
 • De groene PE-platen kunnen worden gebruikt voor de installatie van verhoogde bedden of wortelbescherming platen
 • Voor het bekleden van sportapparaten, of bij de productie van speeltoestellen, is groen PE ook erg populair
 • En nog veel meer

Verwerking van polyethyleen (PE-HD) in groen

Polyethyleen is een zeer eenvoudig te verwerken kunststof en kan op verschillende manieren worden gesneden. Het waterstraal snijden, evenals CO2 lasersnijden, is een van de meer veeleisende methoden die speciale machines vereisen. Zagen of frezen daarentegen kan met conventionele handgereedschappen voor houtbewerking worden gedaan. Hetzelfde geldt voor het draaien of boren van PE-HD platen.

Het snijden van kunststofplaten, al dan niet door snijden van platen op onze platenzaag of als gefreesde onderdelen, bieden al een breed scala aan toepassingen. Als thermoplastische kunststof zin de mogelijkheden bij de productie van kunststof onderdelen van polyethyleen vrijwel onbegrensd. Dit wordt mogelijk gemaakt door warmvormen of thermovormen, dat het kunststof verwarmt wordt en dan gevormd word, zoals vaak het geval is bij de industriële verwerking van onze groene polyethyleen platen.

Verlijmen laat zich polyethyleen niet. Tenminste niet met gebruikelijke kunststoflijmen. Ook het beplakken, lamineren of dubleren is bij polyethyleen niet mogelijk dankzij de hoge chemische weerstand. Zelfs oplosbare verf en lakken, die normaal moeilijk of onmogelijk zijn te verwijderen van het oppervlak, veroorzaken geen oplossing en zijn relatief eenvoudig te verwijderen van het generfde, groene oppervlak van onze PE-HD platen.

Polyethyleen wordt meestal aan elkaar gelast met een daarvoor PE geschikte lasdraad. Passende lasdraden voor onze PE-HD in verschillende kleuren en diktes, bieden wij in onze online winkel als een meter ware voor geschaalde prijzen.

OPMERKING: Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke lijmen verlijmen. Om deze reden hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm PEprofi van S-Polybond, die speciaal voor het verlijmen van polyethyleen ontworpen is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1884
Gewicht5.0000
Dikte19
Standaardlengte2440
Standaardbreedte1220
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL6005
KleurnaamMosgroen
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.