PE-HD plaat grijs 19mm op maat (UV-gestabiliseerd)

UV- en weerbestendige PE (HD-PE) platen in grijs (te vergelijken met RAL7042) met een dikte van 19mm en aan beide zijden een middel generfd oppervlak online verkrijgbaar voor voordelige prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
19mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

19mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Waterbestendige polyethyleen platen in grijs met mooie oppervlaktestructuur

19mm dikte ✓ Generfd oppervlak ✓ Made in Germany

Onze grijze polyethyleen (PE-HD) kunststofplaten zijn vergelijkbaar in de kleur RAL7042 en hebben een mooi, medium generfd oppervlak aan beide zijdes (zie detailweergave). De PE-platen zijn volledig grijs, zodat de snijranden en het oppervlak dezelfde grijze kleur hebben. Dankzij de generfde oppervlakken, die erg lijken op de oppervlaktestructuur van leer, zijn deze minder gevoelig voor krassen vergeleken met PE-platen met een glad oppervlak en daarom ook voor optische doeleinden geschikt. Onze generfde kunststofplaten van polyethyleen hebben een dikte van 19mm en worden geleverd zonder beschermfolie. Al onze PE-HD platen zijn gemaakt uit massief kernmateriaal en bevat geen geschuimde kern.

Eigenschappen van polyethylen platen in grijs

Kunststofplaten uit polyethyleen met een hoge dichtheid (PE-HD) zijn op verschillende manieren in te zetten, omdat ze niet alleen een zeer hoge slagsterkte hebben, daarom wordt PE-HD vaak gebruikt als muur- en stootbescherming, maar ze worden ook gekenmerkt door een hoge chemische weerstand. Deze eigenschappen, in combinatie met goedkeuringen voor het voedselbereik, helpen onze polyethyleen platen gelijkelijk te gebruiken in de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie.

Onze dubbelzijdig generfde grijze PE-platen zijn goedgekeurd voor gebruikt buitenshuis, dankzij hun UV- en weersbestendigheid, en het voor PE typisch glijeigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Ze zijn vorstbestendig, eenvoudig te reinigen en beschikken dankzij hun hoge chemicaliënbestendigheid bescherming tegen graffiti. Om deze reden worden met nam speeltoestellen op kinderspeeltuinen, evenals sport equipment of onderdelen voor botenbouw van dit robuuste kunststof gemaakt.

Goedkeuringen en normen van onze PE-HD platen in grijs

 • DIN EN71 (veiligheid van speeltoestellen)
 • DIN 4102 B2 (normaal ontvlambaar)
 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • BGA- en FDA-goedkeuring (fysiologisch onschadelijk)

Maak gebruik van onze snijconfigurator en bestel de grijze PE-HD platen tegen redelijke prijzen

Met onze speciaal ontworpen snijconfigurator kunt u uw PE platen in grijs, gemakkelijk online in de maat die u nodig hebt bestellen. Geef alleen de afmetingen in millimeters aan en kies het gewenste aantal uit. De door uw gewenste kunststofplaten worden door onze moderne platenzagen met CNC-besturing, die een zeer lage zaagtolerantie heeft van slechts +/- 1mm. Bovendien kunnen we ook complexe, op maat gemaakte freesonderdelen maken van grijze polyethyleen platen. Op onze Informatie pagina over onze freesservice vindt u alle noodwendige info’s.

Toepassingsvoorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in grijs

 • De grijze PE-HD platen zijn geschikt als stootbescherming in garages voor muren en voertuigen
 • Speeltoestellen zoals glijbanen of hobbelpaarden op speelplaatsen zijn gemaakt van generfd PE-HD
 • De generfde PE platen worden gebruikt in zwembaden als scheidingswanden van douchcabines en deuren van kleedkamers
 • De grijze PE-HD platen zijn waterafstotend, gemakkelijk schoon te maken en zijn geschikt als schappen in de voedingsmiddelenindustrie
 • En nog veel meer

Verwerking van polyethyleen (PE-HD) in grijs

Onze 19mm dikke polyethyleen platen kunnen om maat gesneden worden door gewone houtbewerkingsgereedschappen. De grijze platen kunnen zonder problemen worden gezaagd, gefreesd, gedraaid of geboord. Het snijden met een CO2-laser of een waterstraalsnijmachine kan net zo goed worden uitgevoerd op PE platen met een generfd oppervlak, net zo als het stansen van vormdelen uit polyethyleen.

Polyethyleen behoort tot de groep thermoplasten en kan uitstekend worden gevormd on de invloed van warmte. Het warm vormen, bijvoorbeeld het vouwen van hoeken om de grijze PE-HD platen als hoekbescherming op de muur te schroeven, is eenvoudig mogelijk. Dankzij de uitstekende eigenschappen voor thermovormen, kan dit kunststof in elke vorm gegoten worden dat niet mogelijk is met andere bewerkingsmethoden.

Het bedrukken of beplakken met folie, of een digitale afdruk, is bij polyethyleen vanwege de hoge chemische stabiliteit niet mogelijk, net zo als het verven.

Het lassen van polyethyleen met een geschikt PE-lasdraad, maakt een veilige en duurzame verbinding tussen PE en PE, omdat polyethyleen niet kan worden met gebruikelijke lijmen. Geschikte lasdraden voor het lassen van onze grijze PE-HD platen zijn verkrijgbaar in onze online winkel in verschillende kleuren en diktes.

OPMERKING: Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke lijmen verlijmen. Om deze reden hebben wij in onze online winkel een speciale PE-kleefstof S-Polybond PEprofi, die speciaal voor het polyethyleen verlijmen ontworpen is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1883
Gewicht5.0000
Dikte19
Standaardlengte2440
Standaardbreedte1220
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7042
KleurnaamVerkeersgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten