PE-HD plaat wit 19mm op maat (UV-gestabiliseerd)

UV- en weerbestendige PE (HD-PE) platen in wit (te vergelijken met RAL9016) met een dikte van 19mm en aan beide zijden een middel generfd oppervlak online verkrijgbaar voor voordelige prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
19mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

19mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Watervaste PE-HD platen in stralend wit op maat

19mm dikte ✓ Generfd oppervlak ✓ Made in Germany

Onze witte kunststofplaten uit polyethyleen met een hoge dichtheid (PE-HD) is te vergelijken met de kleur RAL9016 (Signaalwit) en zijn volledig door gekleurd om de snijranden en oppervlakken dezelfde witte kleur te geven. Onze PE-HD platen zijn verkrijgbaar in een dikte van 19mm en hebben aan beide zijden een zeer mooie oppervlaktestructuur met medium korrel, zoals u kunt zien op de detailafbeelding. Deze oppervlakte korrel draagt ertoe bij dat het oppervlak relatief krasbestendig is in vergelijking met conventionele PE-platen met glad oppervalk en is daarom ook erg populair voor optische toepassingen. Onze witte PE-platen bestaan niet uit een geschuimde PE-kern, maar uit een massief kernmateriaal en wordt zonder beschermfolie geleverd.

Eigenschappen van polyethylen platen in wit

Polyethyleen is een uiterst veelzijdige kunststof, die niet alleen is goedgekeurd voor de voedings- en drinkwatersector, maar ook een veelgebruikt materiaal is met zijn zeer hoge chemicaliënbestendigheid, ook in de chemische industrie, bijvoorbeeld in de containerbouw of in grote machines en installaties. Polyethyleen beschikt over goede glijeigenschappen met een zeer hoge levensduur en wordt daarom in de logistiek- en transporttechniek, last but not least op het gebied van de voedingsindustrie en farmaceutische industrie, met voorkeur ingezet.

Onze witte polyethyleen platen zijn vorstbestendig en hebben een zeer hoge slagvastheid, zelfs bij zeer lage temperaturen. De platen splinteren niet en hebben geen scherpe randen zelfs niet bij een breuk, dus onze platen voldoen aan de strenge veiligheidsnormen van EN71 voor veiligheid van speeltoestellen. De UV- en weerbestendige kunststofplaten worden niet broos en de helderwitte kleur vergeelt zelfs na lang en intensieve blootstelling aan zonlicht niet, waardoor onze PE-HD platen met een korrelig oppervlak ideaal zijn voor binnen- en buitentoepassingen.

Goedkeuringen en normen van onze PE-HD platen in wit

 • DIN EN71 (veiligheid van speeltoestellen)
 • DIN 4102 B2 (normaal ontvlambaar)
 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • BGA- en FDA-goedkeuring (fysiologisch onschadelijk)

Bestel uw witte PE-HD platen gemakkelijk op de gewenste grootte.

Met onze snijconfigurator kunt u uw witte polyethyleen platen bestellen met een korrelig oppervlak, handig online direct in de maten die u nodig hebt. Het snijden gebeurt tot op de millimeter, precies volgens uw gegevens op een van onze moderne plaatzagen voor horizontaal zagen. Dankzij onze freesservice zijn wij bovendien in staat om maat gefreesde onderdelen te produceren die gemaakt zijn van wit, weerbestendig polyethyleen. Welke details we voor het produceren van individuele freesdelen nodig hebben, komt u te weten op onze Informatiepagina over onze freesservice.

Toepassingsvoorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in wit

 • Onze witte PE platen zij waterresistent en worden bij haven en botenbouw gebruikt
 • Grote snijplanken, zoals in grote slachterijen gebruikt wordt, worden uit wit PE-HD platen gemaakt.
 • Witte polyethyleen platen worden voor logistiektechniek in de levensmiddelen industrie gebruikt
 • Onze waterbestendige PE-platen worden in zwembaden als afscheidingsmuur van douchecabines en omkleedhokjes gebruikt
 • En nog veel meer

Verwerking van polyethyleen (PE-HD) in wit

Kunststofplaten uit polyethyleen kunnen eenvoudig worden bewerkt met houtbewerkingsgereedschap. Zo kunnen onze PE-HD platen met een generfd oppervlak gezaagd, gefreesd, gedraaid of gebord worden. Zelfs het snijden met een CO2-lazer, of een waterstraalsnijmachine, kan bij polyethyleen platen voldaan worden.

Thermoplastieken zoals ons weerbestendig polyethyleen kunnen uitstekend worden gevormd onder de invloed van warmte. Thermovormen door vacuüm, evenals warmvormen, maakt bijna elke vorm voor geprefabriceerde polyethyleen delen mogelijk en is onmisbaar bij de industriële verwerking van polyethyleen.

Voor een veilige en permanente verbinding tussen twee PE-HD onderdelen wordt meestal met een geschikte PE-lasdraad aan elkaar gelast, omdat PE een zeer hoge chemische weerstand heeft. Deze chemische weerstand betekent dat polyethyleen niet kan worden gelijmd, beplakt of geverfd. Voor het lassen van polyethyleen hebben we in onze online winkel bijpassende PE-lasdraden in verschillende kleuren en diktes als een meter goed voor geschaalde prijzen.

OPMERKING: Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke lijmen verlijmen. Om deze reden hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PEprofi, die speciaal voor het verlijmen van polyethyleen kunststoffen ontworpen is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1886
Gewicht5.0000
Dikte19
Standaardlengte2440
Standaardbreedte1220
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9016
KleurnaamSignaalwit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten