Alkoxy-silicoon RAL7004 (signaalgrijs)

De absoluut MEKO vrije alkoxy-silicone SILIKONprofi in signaalgrijs (RAL 7004) is een UV- en weerbestendige lijm en afdichtingskit van ons huismerk S-Polybond. De blijvend elastische siliconen in professionele kwaliteit hechten uitstekend op bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt.

✓ 100% vrij van MEKO's
✓ Neutraal uithardend
✓ Geurloos
✓ Absoluut weerbestendig
✓ Gemakkelijk in gebruik

Koop onze premium siliconen in signaalgrijs (RAL 7004) ongecompliceerd online met royale staffelkortingen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 5,95/ stuk (Basisprijs € 19,19/ l)
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 18,23/ l)
 • from 25 Items € 5,25/ stuk (Basisprijs € 16,93/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 20,16 / l
€ 6,25 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,25 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi Signaalgrijs (RAL 7004)

Absoluut MEKO vrij ✓ Weerbestendig ✓ Blijvend elastisch ✓

De Premium-Silicone SILIKONprofi in signaalgrijs (RAL 7004) is een 1-componenten lijm- en afdichtingskit van ons huismerk S-Polybond, die kant-en-klaar verkrijgbaar is in een standaard 310ml-patroon. Tijdens de verwerking en uitharding van onze neutraal uithardende alkoxy-silicone is er geen sprake van een intense of hinderlijke geur, waardoor deze zelfs in slecht geventileerde binnenruimtes probleemloos kan worden toegepast. De blijvend elastische afdichtingskit in RAL 7004 is ook uitstekend geschikt voor permanent gebruik buitenshuis. Dankzij de uitstekende UV- en weerbestendigheid zorgt de silicone zelfs onder de meest ongunstige weersomstandigheden voor een zeer verouderingsbestendige constructiedichting.

De alkoxy silicone in signaalgrijs wordt geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem en is onderworpen aan regelmatige kwaliteitscontroles tijdens en na de productie. Deze zorgen niet alleen voor een constant hoge en constante pigmentatie van de middengrijze kleur, maar ook voor een optimaal afgestemde viscositeit. Dankzij de pasta-achtige consistentie is de hoogwaardige afdichtingskit uiterst gemakkelijk aan te brengen en heeft hij een eersteklas hechting op vrijwel alle in de bouw gangbare materialen. Zelfs veeleisende afdichtingen van materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten kunnen perfect worden uitgevoerd met onze hoogelastische afdichtingskit in RAL 7004.

Profiteer van onze royale gespreide kortingen met gedifferentieerde prijzen vanaf een kleine hoeveelheid van 5 standaardkartons.

  Omvang van de levering:
 • 1x premium silicone SILIKONprofi RAL7004 (signal grey) 310ml standaard cartridge

OPMERKING: Voor het aanbrengen van het afdichtingsmiddel is een conventionele siliconenpers voor standaard ééncomponentpatronen vereist.

Eigenschappen van siliconen op alkoxybasis signaalgrijs

Onze signaalgrijze premiumsilicone is een neutraal uithardende afdichtingskit op basis van MEKO-free alkoxy technologie. In vergelijking met azijnhardende kitten is de verwerking en vernetting grotendeels reukloos en met zeer lage emissiewaarden van de beste klasse A+, volgens de classificatie van de VOC-emissieklassen. Bij conventionele siliconen op basis van OXIM komen 2-butanonoximen vrij, die ook bekend staan als MEKO's. Deze worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn. Dankzij de absoluut MEKO-vrije formulering van onze afdichtingskit in RAL 7004 zijn deze mogelijke gezondheidsrisico's geëlimineerd, waardoor het veilig is om binnenshuis te gebruiken.

De extreem weerbestendige alkoxy-silicone in signaalgrijs is ook uitstekend geschikt voor permanent gebruik buitenshuis. Dankzij het royale temperatuur toepassingsgebied van -50°C tot +150° is de siliconen absoluut vorstbestendig en behoudt het zijn blijvend elastische eigenschappen zelfs onder invloed van intense hitte veroorzaakt door langdurige blootstelling aan zonlicht. Met onze zeer verouderingsbestendige afdichtingskit in RAL 7004 hoeft u zich ook na jarenlang buitengebruik in de meest uiteenlopende klimaten geen zorgen te maken over voortijdige verbleking of verbrossing van de middengrijze voegen. Dit voorkomt voortijdige en tijdrovende vernieuwing van de onderhoudsvoegen en dus veel werk en kosten.

De premiumsilicone in signaalgrijs komt overeen met de kleurtoon RAL7004 volgens het RAL-kleurensysteem. Deze kleurencatalogus, die in de internationale bouwindustrie op grote schaal wordt gebruikt, kent aan elke kleurtint een unieke 4-cijferige kleurcode toe. Dit garandeert een optimale kleurovereenkomst van de gebruikte materialen. Onze grijskorrelige ASA/ABS platen in venstergrijs (RAL 7004) zijn niet in de exacte grijstint RAL 7004 verkrijgbaar, maar de kleurverschillen zijn zo klein dat onopvallende afdichtingen met de signaalgrijze alkoxy-silicone zeer goed kunnen worden uitgevoerd.

De oplosmiddelvrije siliconenkit tast geen oppervlakken aan en kan worden gebruikt op vrijwel alle in de bouw en industrie gangbare materialen. Daartoe behoren kunststoffen zoals HPL en PVC, behandeld hout, beton, tegels, staal en nog veel meer. Dankzij de enorme elasticiteit heeft onze afdichtingskit in RAL 7004 een uitstekende duurzaamheid, zelfs op materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. Het afdichten van de aansluitvoegen tussen een houten keukenblad dat signaalgrijs is geschilderd en een betegelde achterwand kan dus probleemloos worden uitgevoerd.

Onze siliconen in signaalgrijs zijn door hun schimmelwerende eigenschappen bijzonder geschikt voor gebruik in keukens, sanitaire ruimtes en vochtige ruimtes. Zelfs bij sterke en langdurige blootstelling aan vocht zorgt onze premium afdichtingskit voor een betrouwbare afdichting tegen het binnendringen van vocht of vuil achter bouwconstructies. Gevoelige oppervlakken zoals geëmailleerde badkuipen en wastafels, douchewanden van glas of kunststof en achterwanden van geglazuurde keramische tegels worden ook vaak in deze ruimtes gebruikt. Met onze neutraal uithardende alkoxy-silicone kunnen zelfs dergelijke veeleisende afdichtmiddelen zonder aarzeling worden aangebracht.

ATTENTIE: De siliconenkit in signaalgrijs heeft een vrij goede hechting op natuursteen. De compatibiliteit moet echter worden getest op een onopvallende plaats of een reststuk alvorens te worden aangebracht, aangezien onbehandeld natuursteen de neiging kan hebben om de voegranden te verkleuren.

Technische gegevens van de silicone SILIKONprofi in RAL7004

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Signaalgrijs
 • RAL-kleurcode: RAL7004
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkracht: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: zeer goed
 • UV- bestendig: zeer goed
 • Weerbestendigheid: zeer goed

Verwerking van silicone SILIKONprofi in Signaalgrijs

Voordat met het aanbrengen van onze signaalgrijze siliconen wordt begonnen, dienen de af te dichten oppervlakken grondig te worden ontdaan van stof, vet, olie en ander vuil. Hiervoor wordt een geschikt reinigingsmiddel aanbevolen, omdat ongeschikte middelen zoals reinigingsoliën of bijtende siliconenverwijderaars de hechting van de voegmortel soms ernstig kunnen aantasten. Om een blijvend dichte en zekere afdichting te garanderen, moeten de oppervlakken bovendien absoluut droog zijn.

Als de oppervlakken optimaal zijn voorbereid, kan de afdichtingskit worden aangebracht. De uiterst gemakkelijk aan te brengen siliconen in RAL 7004 worden met een conventionele kokerpers gelijkmatig en in voldoende hoeveelheid op de voeg aangebracht. Bij de aansluitende gladstrijkbewerking wordt overtollig materiaal met behulp van een voegenkrabber verwijderd. Voor een bijzonder gelijkmatig uiterlijk en een spleetvrije flankaanhechting kan een voegafstrijkmiddel worden gebruikt, dat ook het verwijderen vergemakkelijkt. De verwerkingstijd bedraagt ongeveer 10 minuten, omdat na deze tijd, rekening houdend met de verwerkingstemperatuur van +5°C tot +30°C, de huidvorming begint.

De hoogwaardige lijm en kit kan niet alleen voor afdichting en afdichting worden gebruikt, maar ook voor eenvoudige verlijming van samengevoegde delen met een relatief laag eigen gewicht. Aangezien onze siliconen in signaalgrijs door contact met luchtvochtigheid uitharden, moet de applicatie niet all-over zijn, maar in de vorm van strepen, stippen of golven. Na het aanbrengen van de middengrijze kit worden de te verlijmen delen in de definitieve positie gefixeerd en stevig tegen elkaar aangedrukt tot de siliconen volledig zijn uitgehard. Indien kleine correcties nodig zijn, kunnen deze worden uitgevoerd voordat de huid wordt gezet.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in signaalgrijs

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Verknoping door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Reukvorming: Zwak, neutraal
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Geopende siliconenpatronen moeten altijd luchtdicht worden afgesloten en op een droge en koele plaats worden bewaard bij temperaturen tussen +5°C en +25°C voor een optimale houdbaarheid.

Gebruiksvoorbeelden van onze premium silicone in signaalgrijs

De landhuisstijl is een zeer populaire bouw- en inrichtingsstijl. Typische kenmerken van deze bouwstijl zijn het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, en gezellige en gedempte kleuren. Voor blijvend elastische aansluitvoegen buitenshuis, bijvoorbeeld tussen het raamkozijn van een gedetailleerd raam met vleugelramen en een rustieke gevelbekleding van lariks gevelprofielen die middelgrijs zijn geschilderd, zijn onze absoluut UV- en weerbestendige siliconen in signaalgrijs bij uitstek geschikt. De uitstekende weersbestendige eigenschappen zorgen voor een langdurige en effectieve afdichtingsbescherming, zelfs bij sterke temperatuurschommelingen en de invloed van hevige regen.

Door zijn chemische bestendigheid wordt onze hoogwaardige afdichtingskit vaak gebruikt voor hygiënische afdichtingen in ziekenhuizen. Daar wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor de dilatatievoegen tussen een onderhoudsvriendelijke vinylvloer in middengrijs en een aluminium plint. Ondanks contact met sterke reinigings- of desinfectiemiddelen biedt onze siliconenkit in RAL 7004 gedurende lange tijd een betrouwbare afdichtingsbescherming. De afdichtingskit die in autowasstraten wordt gebruikt, moet ook goed bestand zijn tegen alkaliën en sterke reinigingsmiddelen. Onze siliconen in RAL 7004 voldoen op eersteklas wijze aan deze eisen en bieden daar een optimale afdichting, o.a. van aansluitvoegen tussen de vloerbedekking van grijs beton en de wandbekleding van PVC natte ruimtepanelen. Bovendien wordt schimmelaantasting effectief voorkomen, ondanks sterke en langdurige blootstelling aan vocht van de reinigingssproeiers, dankzij de schimmelwerende afwerking van onze premium afdichtingskit.

Omdat onze blijvend elastische siliconen in signaalgrijs een uitstekende hechting hebben op een breed scala aan materialen, is het zeer geschikt voor het verlijmen van verbindingsdelen met een groot oppervlak of een laag eigen gewicht. De bevestiging van een plint van PVC is perfect mogelijk met onze hoogwaardige lijm en afdichtingskit. Omslachtig boren en het tijdrovende aanbrengen van bevestigingsclips zijn met onze siliconen in RAL 7004 niet nodig. Indien onderdelen met een hoog eigen gewicht of voorwerpen met een hoge trekkracht moeten worden verlijmd, adviseren wij een montagelijm zoals onze MS-Polymeer Parabond 600 in grijs te gebruiken.

 • De UV- en weerbestendige afdichtingskit in signaalgrijs is bij uitstek geschikt voor duurzame constructiedichtingen
 • De chemisch bestendige siliconen in RAL 7004 zijn ideaal voor hygiënische aansluitvoegen in ziekenhuizen
 • Onze schimmelwerende siliconen in signaalgrijs zijn perfect voor alkali bestendige aansluitvoegen in autowasstraten
 • De weerbestendige siliconen in RAL 7004 zijn perfect voor het verouderingsbestendig afdichten van luifels buiten
 • en nog veel meer

Veiligheidsinstructies voor de verwerking van siliconenkit SILIKONprofi

Bij de verwerking van de siliconenkit SILIKONprofi in signaalgrijs (RAL7004) dient u te zorgen voor voldoende toevoer van frisse lucht. Neem bovendien de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen in acht, evenals het veiligheidsblad en het technische gegevensblad voor onze premiumkit. Siliconen en lijmen dienen altijd buiten het bereik van kinderen te worden gehouden.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3- (trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(Trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.
 3. EUH211 - Voorzichtigheid! Bij het spuiten kunnen gevaarlijke inadembare druppeltjes ontstaan. Spuitbus of nevel niet inademen.

De exacte bewoordingen van de gevarenaanduidingen en de veiligheidsvoorschriften voor de siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-F in signaalgrijs (RAL7004) zijn te vinden in paragraaf 16 para. 1 van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-7004
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222116
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurGrijs
KleurnaamSignaalgrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7004
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.