STEINEL Profi-Snellasschoen Ø 4mm

De STEINEL® snellasschoen in 4mm beschikt over een lasdraad-toevoer voor kunststoflasdraden en lasstaven met dwarsdoorsnede tot ca. 3,5mm, waardoor het gemakkelijker wordt om kunststoffen te lassen.

✓ Met brede luchtgeleuf
✓ Lasdraadtoevoer Ø 4mm
✓ Ergonomische hoek
✓ Optimale verwarming

De STEINEL® snellasschoen wordt eenvoudig te bevestigen aan een 5mm Profi-rond mondstuk.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Basisprijs € 33,32 / stuk
€ 33,32 / stuk
0,0500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 33,32 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0500 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

4mm lasschoen-opzetstuk voor Profi-ronde mondstukken Ø 5mm

Geoptimaliseerde hoek ✓ Brede luchtsleuf ✓ Afzonderlijke lasdraadtoevoer ✓

De STEINEL® snel-lasschoen met een diameter van 4mm wordt gebruikt voor het lassen van kunststof en maakt een zeer nauwkeurige positionering van de lasnaad mogelijk, vooral bij dunnere lasdraden. De afzonderlijke toevoer van de lasdraad zorgt ervoor dat deze precies bij de lasnaad wordt verwarmd. De brede luchtgleuf verwarmt de oppervlakken van de kunststofplaten die tegelijkertijd moeten worden gelast, zonder de omgeving te lang te verwarmen. Dit vermindert het risico op oppervlakteverbranding aanzienlijk, wat een belangrijk effect heeft op de kwaliteit van de lasnaad. De houder van de lasschoen is ontworpen voor ronde Profi-mondstukken met een diameter van 5mm, die als adapter fungeren en op de uitlaatpijp van de heteluchtblazer worden geschroefd.

Meestal wordt voor dunnere plaatdiktes ook een lasdraad met een kleinere doorsnede gebruikt. Met een diameter van 4mm voor de lasdraadtoevoer is de kleinere Profi-lasschoen geschikt voor lasstaven tot een doorsnede van ongeveer 3,5mm en dus ideaal bij het lassen van kunststofplaten met een lagere dikte.

    Leveringsomvang:
  • 1 x STEINEL® snellasschoen 4mm

OPMERKING: Om de lasschoen te kunnen gebruiken is een 5mm ronde Profi-mondstuk nodig dat dient als opvangbakje voor de lasschoen. Het ronde mondstuk is apart verkrijgbaar en is niet inbegrepen in de leveringsomvang.

Toepassingsvoorbeelden voor de lasschoenaccesoire 4mm

Het lassen van kunststoffen is in principe ook mogelijk zonder opzetstuk of met een rond mondstuk, maar het gebruik van een hogesnelheidslasschoen maakt het werk veel gemakkelijker dankzij de lasdraadaanvoer. Daarnaast heeft het gebruik van een lasschoen ook effect op de kwaliteit en het uiterlijk van de las, doordat de lasdraad op het laspunt wordt verwarmd en nauwkeurig wordt gevolgd. Met name bij dunnere lasdraden is het veel gemakkelijker om rechte lasnaden te maken met een constante naaddikte. Vooral bij het lassen van dunwandige kunststoffen, b.v. Zoetwatertanks, waarin meestal zeer dunne lasdraden worden gebruikt, biedt de kleinere uitvoering van onze STEINEL® snellasschoen met een diameter van 4mm een nauwkeurige toevoer van de lasdraad.

De 4mm snellasschoen van STEINEL® is bijzonder geschikt voor het herstellen van scheuren of lekken in containers of leidingen. Lasdraden met hoge dikte hebben vaak te veel tijd nodig voor het opnieuw bewerken, b.v. om de lasnaad vlak te slijpen zodat dunnere lasdraden worden gebruikt. Hetzelfde geldt ook bij het lassen van kunststofplaten met een geringe dikte, om te voorkomen dat de lasnaad significant afwijkt van de dikte van de platen.

De lasschoen kan worden gebruikt ongeacht de gekozen kunststof of de kleur en de kleur van de lasdraad, op voorwaarde dat de doorsnede niet groter is dan de binnendiameter van de lasdraadaanvoer. Van verbetering met een ABS lasdraad in de constructie van de behuizing, tot het lassen van voedselcontainers van PP tot de productie van verzamelcontainers voor chemicaliën gemaakt van polyethyleen, de lasschoen biedt maximale flexibiliteit in de mogelijke toepassingen. De massieve uitvoering van de Profi-mondstuk maakt langdurig laswerk mogelijk zonder verlies van kwaliteit en dankzij de optimale hoek van de luchtsleuf is een comfortabele houding bij het lassen gegarandeerd.

  • De snellasschoen is perfect voor filigrane lasnaden met dunne lasdraden
  • Met de 4mm lasschoen zijn ook lange kunststoflasnaden zeer eenvoudig en precies uit te voeren
  • Voor het lassen van kleine scheuren en breuken is de kleinere lasschoen-opzetstuk perfect geschikt
  • Het lassen van dunne kunststofplaten vereist meestal lasdraden met een lagere dikte
  • En veel meer

De 4mm Profi-snellasschoen van STEINEL® is compatibel met alle schroefbare ronde Profi-mondstukken met 5mm diameter. Daarnaast kunnen alle staafblazers en heteluchtpistolen worden gebruikt die geschikt zijn voor opschroefbare mondstukken via een houder.

ATTENTIE: De 4mm lasschoen-opzetstuk is met de heteluchtföhn STEINEL® HG 2120 E niet compatibel en kan daarom niet met deze blazer gebruikt worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-PDSSS-04
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841010270
MateriaalN/B
Gewicht0.0500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product